‘Versterken van het merk met een beheersbare website’

Je kent die reclames van grote hostingpartijen wel:

‘Met … kun je alles voor succes op internet. Van domeinen, e-mail, een webshop tot en met je eigen server! En met je eigen website-maker, maak je je eigen website supersnel! Voor maar 1 Euro! Wow!’

Een grote speedboot op de open zee erbij, haartjes in de wind en je hebt al gauw het idee dat je je bij zo’n grote organisatie moet aansluiten. Deze partijen moeten wel goed en snel zijn, toch? Of toch niet zo mooi als het lijkt…

Totdat je website opeens offline wordt gehaald, je niemand te pakken kunt krijgen en een upgrade naar een dure omgeving nodig hebt voor whatever… Oh ja, je zit ook nog vast aan een contract voor de komende X-jaar en je kunt je site niet synchroniseren met je social media, tenzij je een uitbreiding op je huidige contract hebt.

Veel Beter was op zijn zachtst gezegd niet blij met de handelswijze van deze organisatie en zij zullen ongetwijfeld niet de enige zijn…

Converseon kunnen jullie ons helpen? Kunnen jullie de huidige website over zetten naar een eenvoudig beheersbare website met behoud van look & feel? Kunnen we snel schakelen? Lukt dat binnen 4 weken? Krijgen we dan een vast contactpersoon?

Ja natuurlijk, geen probleem! Converseon to the rescue!
veel-beter-responsive

De Case: Een responsive website eenvoudig in beheer & inzet van social media

Veel Beter zocht een partner die begreep wat zij met hun fysiotherapie praktijk willen uitstralen. Resultaatgericht, professionaliteit, performance-verbetering, goed bereikbaar en bovenal veel beter.

De belangrijkste doelstelling was om met behoud van de look & feel de website over te zetten naar een website die geïntegreerd kan worden met de bestaande social media (Facebook, Instagram en vlogs). Wij hebben daar de laatste SEO en conversie-optimalisatie-technieken aan toegevoegd zoals het gebruiken van Call-to-Actions en plug-ins om eenvoudig contact op te nemen. Om gemakkelijk in contact te komen hebben we een Whatsapp functie toegevoegd en hebben we de belangrijkste acties vastgezet in een mobile bottom menu. Hierdoor bevinden de acties zich dichtbij de duim en vereenvoudigen we het voor gebruikers contact op te nemen.

Een ander uitgangspunt was om de social media kansen te benutten. Voor Veel Beter was de belangrijkste uitdaging om krachtige content te publiceren. Hoe kunnen we starten met het creëren van content? Welke richtlijnen moeten we intern hanteren? Kunnen wij wel content maken? En zo ja, hoe dan?

Zelf ook aan de slag met Online marketing?

De Oplossing: De kracht van content benutten

Veel Beter heeft dankzij haar klantenbestand een gigantisch netwerk. Van topsporters tot amateursporters, van mensen uit Almere tot Amerika. Ze komen allemaal voor de juiste behandeling naar Veel Beter.

Daarnaast heeft Veel Beter een belangrijke USP: er zijn dagelijks influencers aanwezig die zich belangeloos voor Veel Beter willen inzetten. Hoe krachtig is het als topsporters even een berichtje plaatsen dat ze weer goed zijn geholpen bij Veel Beter? Zelfs het inchecken op locatie heeft een enorm bereik.

Wij zijn direct gestart met het opzetten van een structuur voor de content. Veel Beter heeft niet direct de behoefte aan groei, maar wil zichzelf als kennispartner positioneren. Expert op het gebied van fysiotherapie, performance, voeding en personal training.

Hoe creëer je een sterke contentstructuur? Waar begin je met het creëren van content?

Het doel is om relevante content te creëren waarmee Veel Beter als organisatie meer naar voren komt in Google en Social Media.

We hebben hiervoor een stappenplan gemaakt aan de hand van onze ASAP methode.

  1. Analyse van de omgeving van Veel Beter: wie is de doelgroep? Wat is het onderscheidend vermogen? Waar liggen kansen voor Veel Beter
  2. Strategie vormgeven: Doelstellingen per medium bepalen, KPI’s bepaald, focusgebieden aangebracht
  3. Actieplan: Persona’s maken, contentkalender opstellen, conversie-optimalisatie
  4. Planmatige uitvoering: aan de slag!

Veel Beter heeft tweetallen gemaakt om de uitvoering leuk en gemakkelijker te maken. Het maakt het schrijven en bedenken van content eenvoudig. Bovendien werkt het motiverend voor de collega’s.  En natuurlijk, als je resultaat ziet van je acties geeft het een enorme kick!

De uitwerking hiervan zit in expert-interviews, vlogs en tips. Heb je ze al gezien?

Ondertussen zijn wij aan de slag gegaan met de website. De look & feel van de vorige website was al strak. Kwalitatief goede foto’s, een sterke branding, de boodschap kwam goed over. Aan ons om dit beter beheersbaar te maken in een WordPress omgeving.

Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met redirects, hebben we de laadsnelheid verbeterd en een responsive design gemaakt zodat de website ook geschikt is voor mobiel en tablet.

Koppelingen naar social media & Google Mijn Bedrijf zijn ingesteld en redirects van andere websites zijn doorgestuurd. Last but not least zijn natuurlijk Google Analytics ingesteld.

Veel beter

HOE CREËER JE GOEDE CONTENT?

Hardloper veel beter

Het Resultaat: Een toekomstbestendige website en gave social media campagnes!

Veel Beter heeft nu zelf de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren. Een toekomstbestendige website staat. Wij zijn er ter ondersteuning, voeren updates en upgrades door.

  • De website binnen no-time live
  • Een werkbare website die eenvoudig te beheren is
  • Krachtige content gecreëerd en social media template gemaakt.
  • Sturing en structuur in content
  • Structuur aangebracht in planning
  • Integratie van website en social media
Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Over Veel Beter

20 jaar geleden is Veel Beter gestart met fysiotherapie volgens een eigen
behandelvisie: resultaatgericht, onderbouwd en veel beter.

Deze manier is continu aan verandering onderhevig, omdat mensen steeds beter en sneller willen. Alles volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De research- en development afdeling van Veel Beter is week in week uit druk met het finetunen van de diensten en de ontwikkeling van het vakgebied. Daarnaast leidt Veel Beter haar eigen fysiotherapeuten en performance specialisten op. Een compleet team met dagelijks een training om van elkaar de nieuwste methoden te leren. Thuis zitten, rust houden en wachten tot je blessure verdwijnt is voor Veel Beter geen optie:

Veel Beter vindt dat therapeuten en patiënten er alles aan moeten doen om optimaal te genezen.

De specialisten staan klaar voor jong en oud, top-sporters en amateur-sporters. Dat zij bijzonder zijn in hun aanpak is duidelijk. Wat een gave organisatie!

Check snel de website van Veel Beter!

Steven Bergwijn