Online Marketingstrategie

Haal het meest uit jouw data met een sterke online marketingstrategie

Door inzicht te krijgen in jouw online prestaties kun je je activiteiten verder verbeteren en optimaliseren. Gebruik data om meer resultaat te behalen en houd overzicht met overzichtelijke rapportages en dashboards.

Online Marketingstrategie

Heb je er wel eens over nagedacht wat jouw klanten beweegt? Hoe ze komen tot een aankoop bij jou? Waarom ze bij jou terecht komen? Als ondernemer weet je dat je met de juiste data veel effectiever kunt zijn. Maar wat zijn de juiste data, en wat kun je er het beste mee doen?

Klanten, leads en collega’s verwachten steeds meer een persoonlijke benadering. Relevant zijn is key. Om dat te kunnen doen, heb je data nodig. Wil je de juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste persoon sturen, dan moet je inzicht hebben in het gedrag en profiel van je buyer persona.

Wij vertalen jouw expertise naar een concreet online marketing- en actieplan. Door gezamenlijk SMART doelstellingen te formuleren bepalen we wanneer jouw strategie succesvol is.

We ontwikkelen aan de hand van data en marketingstrategie een effectief online marketingplan, verzamelen de data die je nodig hebt en ontwerpen een data gedreven marketingcampagne. Per fase in het aankoopproces, de customer journey, bepalen we welke media het beste passen om jouw doelgroep te benaderen.

Image@2x 6 min

Waarom Online Marketingstrategie?

  • Structureel meer leads genereren
  • Online zichtbaarheid en naamsbekendheid vergroten
  • Online autoriteit claimen
  • Vergroten online engagement en binding met doelgroep
  • Online Branding / Brand awareness

Welke activiteiten inzetten voor jouw digitale marketingstrategie?

In je digitale marketingstrategie is natuurlijk jouw concrete marketingplan vastgelegd, waarin gekeken is naar de online activiteiten en kanalen die voor jouw marketing en uiteindelijk jouw business van waarde zijn. Zo zullen lang niet alle marketingactiviteiten aansluiten op jouw doelstellingen. Wellicht passen een SEO-strategie en contentstrategie wel binnen jouw effectieve marketingcampagne, terwijl een SEA-strategie niet aansluit bij hetgeen wat jij wilt behalen. 

Welke activiteiten wij inzetten voor jouw digitale marketingstrategie kan dus per organisatie verschillen, omdat wij aan de hand van data specifiek kijken naar wat voor jou een effectief online marketingplan is. Wat voor de één namelijk wel werkt, kan voor de ander weggegooid geld zijn. Investeer dus in een goed, effectief en data gedreven online marketingstrategie, waarin wij echt naar jouw doelstellingen kijken! 

Allereerst gaat een expert aan de slag met een SEO-check om te kijken hoe jouw techniek van en de content op jouw website presteert. Immers bepaalt Google aan de hand van rankingsfactoren, zoals de toegankelijkheid van je websitepagina’s en de relevantie van je content, op welke positie jouw organisatie in Google wordt getoond. Na de prestatiecheck voorziet een expert je vervolgens van advies of gaat hij/zij zelfs voor jou aan de slag om jouw website te optimaliseren voor Google. 

Dus, op zoek naar professionals vanuit een SEO-bureau in Amsterdam of de omgeving? Het team van Converseon biedt SEO-ondersteuning en helpt je graag verder om meer uit jouw websitebezoekers te halen! 

ASAP MODEL ConverseonV2 outer ring
ASAP MODEL ConverseonV2 inner ring

Onze werkwijze: A.S.A.P.

Het is onze drijfveer om opdrachtgevers winstgevend te laten zijn met onze bewezen methode: A.S.A.P.

Met online marketing als belangrijkste middel zorgen wij voor resultaat. Van online leads naar business. 

Benieuwd welke online marketingstrategie het best bij jouw organisatie past? We denken graag met je mee voor het beste resultaat!