UITDAGING

Vanaf 1 januari 2018 is House of Nutrition het overkoepelend orgaan van zeven ijzersterke merken in de branche van (sport)voedingssupplementen en fitness accessoires binnen de Benelux: M Double You, Performance Sports Nutrition, MP3 Drinks, First Class Nutrition, Nutrend, Vitargo en Scitec Nutrition. Het merk is bekend om zijn uitgebreide assortiment aan voedingssuplementen en sponsoring van de De Sterkste Man van Nederland, Mike’s Gym, Badr Hari en Glory Kickboxing .

Slimme producten, die allemaal in eigen huis zijn ontwikkeld. Sinds begin 2018 heeft Converseon samen met House of Nutrition gewerkt op het gebied van digital marketing.  De vraag was om de merkpropositie en website naar een hoger niveau te trekken. Een online experience waarbij inspiratie en conversie centraal staat. Dat is gelukt.

Zelf ook aan de slag met Online marketing?

OPLOSSING

De oplossing voor House of Nutrition lag in de bundeling van de krachten. De vraag was op welke manier de producten elkaar gingen versterken rekening houdend met het gevaar van kanibalisme. En belangrijk, hoe past dit binnen de groeiambities van House of Nutrition?

Via een keywordanalyse, data-inzichten, inzet vanuit House of Nutrition met Google analytics hebben we allereerst gekeken naar de contentbehoefte van klanten en deze doorvertaald naar user stories. Op basis van een nieuwe merkpropositie en huisstijl hebben we gezamenlijk en stapsgewijs samen met de klant de online marketing (SEO / SEA en Conversie-optimalisatie) uitgevoerd.

House of nutrition
Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
resultaat house of nutrition

RESULTAAT

House of Nutrition is uitgegroeid tot een top 5 speler in de Benelux met een volwaardige webshop. De shop maakt winst, heeft groeipotentie en het aantal online bestellingen is significant verhoogd. Het biedt de basis voor de internationale ambities van de toekomst. Als online marketing partner van House of Nutrition krijgen we de vrijheid te bepalen hoe wij de conversie en de merkbekendheid kunnen verhogen. Structureel stappen maken. Zoals House of Nutrition het zegt: Start here, end stronger!