Skip to content

Hoe vind je online de klant die bij je past?

Deze 4 tips gaan jou direct aan meer klanten helpen!

Vorige maand schreven we al over het optimaliseren van processen om meer uit je marketingbudget te halen. Belangrijk? Zeker weten! Maar het is net zo belangrijk om de juiste leads binnen te halen. 

Even terug naar de basis. Wat is een lead

‘Een lead is een persoon of bedrijf die interesse heeft in jouw dienst of product. Jouw potentiële klant.’ 

Een kwalitatieve lead is een lead bij wie de kans groter is dat ze uiteindelijk klant zullen worden. Dit zijn dus leads waarvan je er zoveel mogelijk wilt hebben!  

Hoe zorg je ervoor dat je meer kwalitatieve leads binnenhaalt? Deze 4 tips gaan jou hierbij helpen!

Doelgericht online adverteren

Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn erg goed in het voorspellen van winkelgewoonten. Dit gebeurt op basis van winkel- en browsegeschiedenis. Artificial Intelligenge (AI) is een technologie die steeds populairder wordt, juist omdat het de koopervaring van consumenten naar een hoger niveau kan tillen.Als je in de e-commerce werkzaam bent is het dus goed om te investeren in AI. Er zijn diverse systemen en software die kunnen helpen data en taken te automatiseren. Zeker een e-commerce trend om in 2022 in de gaten te houden!
Image 1@2x

Neem obstakels weg

Zorg ervoor dat je alle obstakels weghaalt om contact op te nemen. Elke bezoeker op jouw website heeft een bepaalde interesse in jouw dienst of product. Willen ze contact opnemen, maar kunnen ze geen contactpagina of -button vinden? Een gemiste kans!

Bepaal welk kanaal jouw focus verdient 

Ken je kanalen. Bekijk vanuit jouw data via welk kanaal de meeste leads contact opnemen. Komen leads vooral binnen via zoekmachines? Of speelt social media voor jou een belangrijke rol? Leg de focus op de plek waar leads jou vinden. 

Mond-tot-mondreclame

Good old mond-tot-mondreclame! Een lead die jij ontvangt vanuit mond-tot-mondreclame is een kwalitatieve lead. Er wordt namelijk contact met jou opgenomen op advies van iemand anders. Nog altijd de beste reclame! 

Stimuleer jouw klanten om positieve ervaringen te delen met anderen. Je hebt direct een waardevolle tool om meer kwalitatieve leads te genereren!

Wil je meer weten over online leadgeneratie? Of loop je ergens tegenaan en zoek je een oplossing? Neem contact met ons op en we kijken graag hoe we jou verder kunnen helpen.

Kom meer te weten over online leadgeneratie, digital growth, UX & design en development.

Neem contact op

Bekijk de andere blogs

Let's talk!

Heb je vragen over onze diensten of ben je benieuwd naar een samenwerking met Converseon? Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar 0294-267984.

Vervolgstappen na
het invullen:

1.   We bellen of mailen je zo snel mogelijk terug om kennis te maken.

2.   We plannen een consult in om je wensen gedetailleerd door te nemen.

3.   We doen een passend voorstel voor een samenwerking.

Converseon logo wit