Conversieoptimalisatie

Zet jouw websitebezoekers op in échte leads of aankopen!

Haal meer rendement uit jouw websitebezoekers door betere klantenervaringen op jouw website of webshop. 

Wat is conversieoptimalisatie?

Regelmatig krijgen wij de volgende vraag: “Wat is conversieoptimalisatie?” Wij leggen het je graag uit!

 Conversieoptimalisatie is een werkwijze waarbij je probeert de kans te vergroten dat een websitebezoeker converteert. Hierbij zet je bezoekers dus om naar converterende klanten. Je haalt als het ware meer uit je huidige bezoekers, omdat je hen stimuleert om tot een gewenste actie over te gaan. 

Maar hoe werkt conversieoptimalisatie dan precies? 

Je probeert websitebezoekers te laten converteren door de klantbeleving op je website of webshop te optimaliseren. Dit gebeurt middels een gouden combinatie van design, user experience, development en data gedreven optimalisatie. 

Image@2x 6 min

Waarom Conversieoptimalisatie?

  • Genereer klanten
  • Maak effectiever gebruik van jouw bezoekers
  • Optimaliseer de klantreis

Investeer in CRO marketing

CRO marketing bestaat uit alle marketingtechnieken die worden ingezet voor conversieoptimalisatie. Door data te genereren krijg je inzichten in waar een bezoeker op jouw website vastloopt, waarom dit gebeurt en hoe je dit kan verbeteren, zodat bezoekers wel blijven hangen. Op deze manier ontdek je jouw kansen en verbeterpunten van de website. 

Wanneer je investeert in CRO marketing kun je ook gebruik maken van de Customer Journey. Hiermee maak je de klantreis visueel, zodat je de interacties en belevingen van een klant goed in kaart kan brengen. Feitelijk heb je op dat moment een routekaart liggen die beschrijft hoe bezoekers, vanaf het eerste moment dat ze bekend met jouw merk worden, zich interacteren.  

Stappenplan voor conversieoptimalisatie

Nu we weten wat conversieoptimalisatie is en waarom je zou moeten investeren in CRO marketing wil je vast graag aan de slag met conversieoptimalisatie om het maximale uit jouw website te halen. Maar hoe doe je dat? 

Optimalisaties kun je niet zomaar doorvoeren zonder dat hier uitgebreid over nagedacht is. Je wilt namelijk niet de huidige klantreis nog gecompliceerder maken. Het is een continu proces waarbij je aan de hand van data inzichten gaat analyseren en hieruit verbeterpunten haalt om deze vervolgens door te voeren en uitgebreid te testen. 

Wil jij graag CRO marketing inzetten, maar weet je zelf niet goed hoe? Wij helpen je graag om het maximale uit je website te halen!  

ASAP MODEL ConverseonV2 outer ring
ASAP MODEL ConverseonV2 inner ring

Onze werkwijze: A.S.A.P.

Het is onze drijfveer om opdrachtgevers winstgevend te laten zijn met onze bewezen methode: A.S.A.P.

Met online marketing als belangrijkste middel zorgen wij voor resultaat. Van online leads naar business. 

Hulp nodig bij het uitvoeren van online marketing? Wij nemen werk uit handen zodat jij je op je core business kunt richten.

Let's talk!

Heb je vragen over onze diensten of ben je benieuwd naar een samenwerking met Converseon? Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar +31 851120213

Vervolgstappen na
het invullen:

1.   We bellen of mailen je zo snel mogelijk terug om kennis te maken.

2.   We plannen een consult in om je wensen gedetailleerd door te nemen. 

3.  We doen een passend voorstel voor een samenwerking.

Converseon logo wit
Favicon witte C 1

Heb je vragen of snap je de vraag niet? Neem contact met ons op