De 3 beste linkbuilding strategieën

Linkbuilding speelt een essentiële rol binnen SEO (Search Engine Optimization). Als de SEO-basis goed is en de website gebruiksvriendelijk, dan kan het inzetten van de juiste linkbuilding strategie ontzettend effectief zijn om meer organisch verkeer te genereren. Wat weer zorgt voor een hoger conversiepercentage. Backlinks zijn een van de drie belangrijkste factoren om te ranken in Google. Maar wat is het en hoe werkt linkbuilding nu eigenlijk? En wat zijn de 3 beste linkbuilding strategieën? We vertellen je er meer over in deze blog!

Hoe werkt linkbuilding?

Met linkbuilding verzamel je op een eerlijke manier relevante links. Het is een essentieel onderdeel van je SEO-strategie. Google ziet een backlink namelijk als een soort aanbeveling voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve links je verzamelt, hoe groter de kans dat jouw website als autoritair wordt gezien en hoe hoger je kan ranken. En hoe groter de kans dus dat potentiële klanten jouw website vinden en zorgen voor meer omzet.

blog converseon

Interne linkbuilding vs. externe linkbuilding

Iedere website bestaat uit interne links en externe links. Bij interne linkbuilding linken andere webpagina’s naar elkaar en bij externe linkbuilding worden pagina’s van jouw website verbonden aan andere websites. De interne linkstructuur is erg belangrijk, hierdoor ontstaat er een samenhang tussen de verschillende pagina’s van een website. Met interne linkbuilding worden de pagina’s aan elkaar verbonden als een spinnenweb. Dankzij dit spinnenweb zal Google de hiërarchie binnen de website beter snappen. Bij externe linkbuilding genereer je links vanuit andere websites naar jouw website. Een bekende en erg belangrijke linkbuilding strategie is ‘outreach’. Met deze strategie benader je actief mensen die eventueel naar jouw website willen linken.

 

De 3 beste linkbuilding strategieën!

Er zijn verschillende linkbuilding strategieën die je kunt inzetten om meer links te verkrijgen met als doel een hogere positie in Google. We zetten de drie beste linkbuilding strategieën voor je op een rijtje.

Gastbloggen als linkbuilding strategie

Een van de beste en bekendste linkbuilding strategieën om verwijzingen naar jouw website te krijgen, is door een gastblog te schrijven. Een gastblog schrijven brengt diverse voordelen met zich mee. Je krijgt extra backlinks naar jouw website, je treft een groter publiek en het zorgt voor meer naamsbekendheid. Daarnaast maakt het regelmatig plaatsen van gastblogs op andere websites dat jij als een expert op een specifiek gebied wordt gezien. Een gastblog schrijven kent ook nadelen. Je moet veel tijd steken in het schrijven van meerdere gastblogs en het duurt vaak een tijdje voordat je de vruchten ervan plukt.

Broken linkbuilding

Een van de meest efficiënte en beste linkbuilding strategieën, is broken linkbuilding. Zoek broken links binnen jouw branche, schrijf een goed artikel over het onderwerp en laat de beheerder weten dat de pagina niet meer werkt. Vraag of de eigenaar naar jouw artikel wil linken. Met broken linkbuilding als strategie krijg je meer links naar jouw website door echte mensen in plaats van machines. Andere voordelen van deze linkbuilding strategie zijn dat het een hoog conversie percentage heeft en dat het schaalbaar wordt. De nadelen? Er gaat veel tijd in zitten en de kans is aanwezig dat de beheerder van de broken link geen interesse heeft in jouw artikel.

Skyscraping als linkbuilding strategie

De laatste beste linkbuilding strategie, is skyscraping. Bij de skyscraper techniek zoek je een relevante pagina met veel backlinks en een hoge positie in Google, waarna je deze nóg beter namaakt. Vervolgens benader je websites die naar de originele pagina linken met de vraag of ze naar jouw betere pagina willen linken. Heeft jouw pagina meer te bieden dan die van concurrenten? Dan linken vanzelf meer websites naar jouw pagina. De voordelen van skyscraping? De strategie kent een hoog slagingspercentage, zorgt voor meer organische bezoekers en voor betere, SEO-geoptimaliseerde content op jouw website. De nadelen? Zonder de juiste aanpak werkt het niet en je moet uitkijken dat je geen pagina repliceert die over backlinks beschikt van lage kwaliteit.

 

Hulp nodig bij jouw linkbuilding strategie?

Wil jij ook meer organisch verkeer genereren door backlinks? Dan is het geen slecht idee om linkbuilding strategieën in te zetten. Wil je meer weten of kunnen wij je helpen bij jouw strategie? Neem contact op via onderstaande button en let’s talk!

Kom meer te weten over online leadgeneratie, digital growth, UX & design en conversie optimalisatie.

Neem contact op

Bekijk de andere blogs

Let's talk!

Heb je vragen over onze diensten of ben je benieuwd naar een samenwerking met Converseon? Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar +31 851120213

Vervolgstappen na
het invullen:

1.   We bellen of mailen je zo snel mogelijk terug om kennis te maken.

2.   We plannen een consult in om je wensen gedetailleerd door te nemen. 

3.  We doen een passend voorstel voor een samenwerking.

Converseon logo wit
Favicon witte C 1

Heb je vragen of snap je de vraag niet? Neem contact met ons op