Skip to content

5 Elementor tips and tricks

Met deze handige Elementor tips bespaar je tijd wanneer je aan je website bouwt

Tegenwoordig is het geen rocket science meer om zelf te bouwen aan een website. Pagebuilders worden steeds gebruiksvriendelijker en daarmee ben je niet meer voor elke aanpassing afhankelijk van een webdeveloper. Op dit moment is Elementor een van de populairste pagebuilders, en niet zonder reden. We zetten de handigste Elementor tips voor je op een rij die je helpen om tijd te besparen wanneer je aan je website bouwt.

Elementor is een van de meest uitgebreide pagebuilders van het moment. De plugin is te gebruiken met nagenoeg elk thema binnen WordPress en heeft een uitgebreide gratis versie met veel geavanceerde functies. We zetten 5 handige elementor tips voor je op een rij. 

1. Gebruik widget templates

Met widget templates kun je gemakkelijk op meerdere plekken op je website dezelfde informatie in dezelfde stijl plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier die je op meerdere pagina’s wilt tonen, of een banner die je werkwijze weergeeft die je op verschillende plekken wilt toevoegen. 

Het zou zonde zijn van je tijd om elke keer opnieuw het formulier of de banner aan te moeten maken, de styling aan te passen en linkjes toe te voegen. Heb je een mooie weergave gevonden voor je werkwijze en wil je deze op meerdere plaatsen tonen? Wanneer je de widget opslaat als template hoef je in het vervolg alleen de template in te voegen op de gewenste plek. De widget wordt met exact dezelfde uitstraling en instellingen toegevoegd, wat je een hoop tijd bespaart! 

Schermafbeelding 2021 03 03 om 13.56.20.png

2. Kopieer en plak stijlen

Een functie die je ontzettend veel tijd kan besparen. Je kunt de stijl van een widget kopiëren en deze stijl vervolgens op een andere widget plakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de styling van je buttons. 

Het verschil met widget templates van de eerste tip, is dat de inhoud van de button bij widget templates hetzelfde is. Wil je een nieuwe button toevoegen die een andere tekst en/of link bevat? Je hoeft dan niet de knop opnieuw te ontwerpen om dezelfde styling te krijgen, maar je kopieert en plakt de stijl van een andere button waardoor je binnen een paar klikken een eenduidig design hebt. 

Je past dit toe op de volgende manier:

  1. Ga naar de widget waarvan je de stijl wilt kopiëren 
  2. Klik op rechtermuisknop en kies ‘Kopieer’
  3. Ga naar de widget waar je dezelfde stijl wilt toepassen
  4. Klik op rechtermuisknop en klik op ‘Stijl plakken’.
Image 1@2x

3. Elementor templates

Wil je niet teveel tijd besteden aan een eigen pagina of blok designen of inrichten? Elementor heeft standaard templates in de bibliotheek die je gemakkelijk kunt implementeren op je website. Je voegt deze toe via het map-icoontje op de pagina. Kies vervolgens een template van een pagina of blok die je aanspreekt en pas de afbeeldingen en teksten aan om de content eigen te maken.

Schermafbeelding 2021 03 08 om 11.58.34.png

4. Schakel met de vinder 

De vinder helpt je om razendsnel te schakelen tussen verschillende pagina’s of je dashboard instellingen. Wanneer je bijvoorbeeld iets in je dashboard wilt aanpassen, hoef je niet elke keer de pagina op te slaan, af te sluiten en vervolgens weer op te zoeken nadat je een aanpassing hebt doorgevoerd. Met de shortcut Command+E of Control+E kun je onder andere snel schakelen tussen pagina’s, nieuwe pagina’s aanmaken, de footer of header aanpassen, of naar de settings navigeren.  

Je kunt de vinder ook bereiken via instellingen in het menu.

Schermafbeelding 2021 03 08 om 11.32.48

5. Vervang plugins met oplossingen binnen Elementor

Dit geldt voornamelijk voor de Elementor Pro versie, de betaalde versie van Elementor. Een groot voordeel binnen Elementor Pro is dat je minder plugins nodig hebt, wat resulteert in minder onderhoud en een kleinere kans op conflicten na updates. Voorbeelden van plugins die je kunt vervangen met Elementor Pro:

  • Popup plugins;
  • Formulieren plugins;
  • Onderhoudsmodus plugins;
  • Slider plugins;
  • ReCAPTCHA plugins.

Een bijkomend voordeel is dat het gebruiken van minder plugins bijdraagt aan een snellere website. Dit verhoogt niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van je website, maar draagt ook bij een hogere SEO score. 

Meer Elementor tips?

Bovenstaande tips helpen je bij het besparen van tijd wanneer je bouwt aan je website. Elementor kent echter eindeloos veel mogelijkheden. Ben je benieuwd naar meer tips? Of wil je liever werkzaamheden uit handen geven om je te kunnen focussen op andere zaken? Neem contact op via het onderstaande formulier, we helpen je graag verder!

Kom meer te weten over online leadgeneratie, digital growth, UX & design en development.

Neem contact op

Bekijk de andere blogs

Let's talk!

Heb je vragen over onze diensten of ben je benieuwd naar een samenwerking met Converseon? Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar 0294-267984.

Vervolgstappen na
het invullen:

1.   We bellen of mailen je zo snel mogelijk terug om kennis te maken.

2.   We plannen een consult in om je wensen gedetailleerd door te nemen.

3.   We doen een passend voorstel voor een samenwerking.

Converseon logo wit